Meer over mij

Beperkt u zich graag tot de hoofdlijnen van een CV, en kijkt u naar de toepassing van de ervaring en vaardigheden die u zoekt in een (tijdelijke) compagnon? Dan zijn de andere rubrieken meer voor u.
Zoekt u juist naar “de persoon achter de CV”? Voor u is de impressie op deze pagina, naast mijn opleidingsoverzicht.

Mijn professionele leven is een zoektocht.

 • Wanneer je wilt sturen, implementeren, handelen, hoe degelijk moeten de besluiten en  conclusies zijn waarop je dat baseert?
 • Hoe sterk moeten de analyses zijn waarop die conclusies gebaseerd zijn?
 • Hoe juist, volledig en up-to-date moeten de onderliggende gegevens zijn?
 • Zijn de feitelijke conclusies, analyses en gegevens ook inderdaad van voldoende kwaliteit?
 • Hoe kom je dan aan zulke  gegevens, uit administraties, of waarneming?

Die zoektocht bracht mij in vele situaties.

 • Als (soms winnend) bridger in grote toernooien,
 • als natuurkundige en ontwerper van nieuwe meetmethoden,
 • als docent in toegepaste wiskunde, in systeemontwerp, in bedrijfskunde en in projectbeheersing,
 • als programmeur in echt grootschalige gegevensverwerking,
 • als adviseur systeembeheer,
 • als manager bij de ontwikkeling van OV9292 maar ook van grote bedrijfsbureaus of in kwaliteitszorg,
 • als controller in telecom-, rail- en andere infrastructuur en
 • als bestuurder in een grote vrijwilligersorganisatie.

Steeds weer draait het om het verbeteren van gegevens, analyses, conclusies en besturing. Nooit doe ik iets wat ik al eerder deed, want wie zoekt op een bekende plaats vind nooit echt wat nieuws. Dat is overigens geen principe, zaken lopen gewoon zo. Deze website bevat een uitgewerkt CV, voor wie Meer over mij wil weten.

Van al dat zoeken en vinden leer je veel.

Hoe gaan Bedrijfs- en Projectbeheersing samen? Waarom spreken financials en ingenieurs steeds een andere taal? Waarom werken bedrijfs- en projectadministratie zo langs elkaar heen? Altijd lastig bij de ver/nieuwbouw in publieke of private infrastructuur.

Waarom werken de methoden-uit-het-boekje niet bij grote hoeveelheden kleinere projecten, hoe moet het dan wel? Hoe kan nu eens echt gebruik worden gemaakt van al die extra’s die door Office en de bedrijfssystemen geboden wordt, in plaats dat al die zogenaamde efficiency die steeds meer tijd kost? Kunnen projectleiders niet analyseren of kunnen lijnmanagers niet besluiten? Of zit het toch anders in elkaar? U wilt geen lijsten van een meter lang, of rapporten van een centimeter dik. U wilt één A4 met rood-geel-groene indicatoren. Waar blijft dat, waarom is het er nog steeds niet?

Zo komt u er dus niet.

Hoe dan wel? Dat kan ik hier niet aangegeven. U en uw situatie zijn uniek. Dat komt goed uit, want ik houd toch al niet van herhaling. Dan denk je maar dat je het weet terwijl het anders is, een valkuil van jewelste. Door die valkuil te mijden, situaties uit veel invalshoeken te bekijken en vervolgens weloverwogen te handelen gaat het goed, al tientallen jaren. Wat nog nodig is, is een eerste Contact. U bent aan zet.

Rodin zei al: beeldhouwen is niet moeilijk. Het beeld zit er al in, ik hoef alleen de rest maar weg te hakken. Zo zit het ook met oplossingen. U weet het al, ik hoef het u alleen nog maar te laten zien.