Cursusdag Projectbeheersing (2010)

« Later Eerder »

Docent projectbeheersing, cursusontwikkeling

Enkele gemeenten in het oosten van Nederland verzochten om een gezamenlijk te volgen cursusdag op het gebied van projectbeheersing. Het klant-management en het (Balance) bureau management schetsten een ruwe opzet voor die dag.

CursusdagMijn rol: het samenstellen van de hand-out, incl het schrijven van gerichte artikelen daarvoor, het bedenken en maken van alle presentatiemateriaal en uiteindelijk ook: het verzorgen van die presentaties.

Het materiaal werd erg gewaardeerd, maar de dag zelf werd wisselend ervaren. De diverse gemeenten verschilden bij nader inzien nog meer dan zelf gedacht in aanpak van (infra / openbare ruimte) projecten en nog meer in de taakinhoud van de projectleider en de betekenis van projectbeheersing – zeker als expliciete discipline.

Met zo’n heterogene groep was bij nader inzien een conferentie achtige opzet met veel onderlinge uitwisseling beter geweest dan een wat eenrichting-achtige kennisoverdracht. Gedurende de dag is dan ook het programma bijgesteld, en kreeg het materiaal vooral het karakter van inhoudelijke naslag. Ook prima, natuurlijk.

« Later Eerder »