Balance Academy (2010/11)

« Later Eerder »

Docent ProjectControl, cursusontwikeling

Het valt in de praktijk niet mee om aan goede projectbeheersers te komen; echte opleidingen bestaan er niet voor. Controllers hebben vooral een financiële achtergrond, en missen de feeling met de (infra)techniek. Collega’s met een technische achtergrond kunnen dan wel met de cijfers overweg, maar missen dan weer de aansluting met de andere financiële processen in de achterliggende bedrijfsorganisatie.

BalanceAcademyDus start “mijn” Balance met een intern Professional Development Programme (PDP) dat vervolgens uitgroeit tot een organisatie die dergelijke opleidingstrajecten kan leveren aan klanten: de Balance Academy.

Mijn  rol: het opzetten en presenteren van de opleidingsmodules over financiën, over (management) control, en over de kwantitatieve beheersing van projecten.

Mijn nevenfunctie: vooral gedurende 2010 was ik ook coach voor enkele junior controllers in het veld. Control is toch het vakgebied waar verschillende, en soms tegengestelde belangen op tafel komen. Voor een junior vraagt dat wel wat ondersteuning.

Reacties van cursisten

“Ik profiteer nog dagelijks van de training projectcontrol”

“De training was leuk en leerzaam. De projectmanagementmethodieken waren interessant om te leren. Inmiddels werk ik op een project en kom je veel theoretische situaties ook in ‘het echt’ tegen. Waar ik veel aan heb gehad is de cursus over Projectcontrol en Excel, waar ik nu nog dagelijks van profiteer. Ik zou de training aanraden aan elke beginnende Financial die graag in korte tijd wat meer wilt leren over projectcontrol!”
Steffanie Merema, Projectcontroller, gemeente Den Haag

“Een uitstekende voorbereiding op een mooie loopbaan”

“Het Career Program Project Control van Balance is een intensief, leerzaam en praktisch ingericht opleidingsprogramma dat deelnemers inspireert en uitdaagt het beste uit zichzelf te halen. Kortom een uitstekende voorbereiding op een mooie loopbaan.”
Robert Mulders, Projectcontroller VleuGel, ProRail

“Altijd kunnen terugvallen op coaches”

“Ik ondervond dat de training een goede basis vormde voor de praktijk, waarbij in twee weken de benodigde terminologie en werkzaamheden van de projectcontroller uit de doeken werd gedaan. Na het programma kun je starten als projectcontroller, maar zul je merken dat je nog lang niet uitgeleerd bent. Het geluk wil natuurlijk dat de begeleiding niet stopt na de opleiding, maar dat je altijd terug kan vallen op je coaches. Of je moeilijkheden nu in het vakgebeid liggen, of meer op sociaal-organisationeel niveau. De training van PDP controller is intensief, maar biedt een prachtige start voor je carrière en werkzaamheden in het veld.”
Gerbrand Lub, Projectcontroller, UMCN St. Radboud

“Sparren met verschillende ervaringsdeskundigen”

“Het Career Program tot projectplanner is een opleiding waarin een ruim scala aan onderwerpen over planning en projectmanagement aan bod komt. De opleiding stelt je in staat om je in zeer korte tijd te ontwikkelen in een functie binnen planning en control. Bij het beoefenen van je (nieuwe) functie biedt Balance daarnaast de mogelijkheid tot sparren met verschillende ervaringsdeskundigen.”
Christ Jansen, Projectplanner, Ingenieursbureau gemeente Delft


kennismanagementOok was ik enkele jaren actief in het Balance kennismanagement, waarin ik mij richt op het ontsluiten van kennis en ervaring tussen de (vele tientallen) collega’s van het bureau in het werkveld Projectbeheersing.

  • Plannen maken voor de inhoudelijk / commerciële ontwikkeling van dat werkveld binnen het bureau
  • Bijeenkomsten organiseren met de collega’s, en
  • Die bijeenkomsten soms ook zelf inhoud geven
  • Deelnemen aan cq. organiseren aan werkgroepen
  • enzovoort.
« Later Eerder »